Listadgården, Storgata 81

Gården skifter eier

Leif Hårseth trakk seg mer og mer ut av den rene forretningsdriften og gikk over i eiendomsbransjen.

Bilde Vic i Storgata på Lillehammer
Vic fasaden mot Storgata. Foto.Kine Søreng Hernes GD 13. mars 2017

I GLT tirsdag 12. mars 1991 ble det satt inn en annonse der det sto i overskriften: Hårseth blir til VIC.  Videre sto det: Nå kan alle klesbevisste menn glede seg. 14. mars bytter Hårseth navn til Vic, og kl. 09.00 presis går dørene opp for en butikk full av topp mote fra verdens beste leverandører. Dette var starten for siste akt med forretningsdrift i Storgata 81.

Mens forretningen er i drift pusses gårdens fasade opp. Etter at Storgata ble til gågate som følge av OL i 1994, framstår gården som en stilig, gammel, godt vedlikeholdt bygård. Men det skjer ting bak fasaden. Både bygge-, bruksmessig og på eiersiden.

I februar 2012 søker Skjønsberg kommunen om å bygge om andre etasje til hybelbygg. Nærmere bestemt 11 hybler samt 4 fellesbad. Hver av hyblene var på ca. 15 m2. 9 av hyblene var plassert i den delen av bygget som vender ut mot Elvegata. Etter at ombyggingen var fullført, ble bygget solgt i 2014 til Lykstad og Owren Eiendom AS. Norsk Mottaksdrift AS er hovedaksjonær i eiendomsselskapet og drives av de samme personene. Som navnet tilsier, har de spesialisert seg på å tilrettelegge for asylmottak. Etter hvert har de kjøpt opp en rekke bygårder i Storgata som; Storgata 83, der Spot Fashion Shop holder til. Likeså bygningene der Smuget, Nikkers og Cactus Frisør leier. Videre har de kjøpt opp Storgata 63, der kafè Opus er. Storgata 63, Wiese gården og Storgata 103A. [1] Selv er de opptatt av å presisere at det å huse flyktninger ikke må blandes sammen med eiendomsvirksomheten, men uansett er det nærliggende å se dette i sammenheng. Enten det er snakk om regulær hybelutleie eller asylmottak, vet alle at dette skaper en økt risiko for brann. Spesielt med gamle trehus som ligger i sentrum nær skjenkesteder og festlokaler. Hybler leies ofte ut til studenter, som gjerne benytter  hybler midt i sentrum til vor- og nachspiel. [1] Kilde: Artikkel i GD 28. oktober 2015. Artikkelforfatter Kine Søreng Hernes.

Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9